2024-10-23 08:32:27
Učenici nižih razreda obilježili su Dan jabukaU prvom razredu učenici su svojim osjetilima istraživali svojstva jabuke te bilježili i crtali rezultate, pogledali powerpoint prezentaciju o vrstama jabuka, svoje znanje o jabukama provjerili u kvizu te grafički zabilježili koliko učenika voli pojedinu vrstu jabuka. S našom kuharicom Višnjom (Elinom bakom) pripremili su i kušali savijaču od jabuka, istražili su koju vrstu proizvoda od jabuka najviše vole njihovi ukućani.
Učenici drugih razreda pisali su opis jabuke, slikali jabuku tonskom modulacijom u tehnici pastela. Svaki učenik je napravio osobni projekt na temu jabuke te su ga prezentirali razredu uz plakat, cijedili su sok od jabuka, pogledali powerpoint prezentaciju o vrstama jabuka, znanje su provjerili u kvizu, crtali stablo jabuke kroz godišnja doba.
Učenici trećeg a razreda na satovima Domaćinstva napravili su jabučni ocat i čips od jabuke. Svoje proizvode predstavili su na manifestaciji Dani zahvalnosti za plodove zemlje na Gradskoj tržnici. Učenici trećeg b razreda sa svojom učiteljicom ispekli su štrudlu od jabuke te podijelili s učenicima drugog razreda.
Učenici 4.b odjela povodom Dana jabuka istraživali su različite vrste jabuka, o svakoj vrsti ispisali su osnovne karakteristike te napravili plakat o 11 vrsti jabuka.
Istraživali su koji sve proizvodi mogu biti od jabuka, napravili su plakat s proizvodima te poslovicama o jabukama, opisivali jabuku (pisana vježba) i istraživali zanimljivosti o jabukama.
Cilj projekta je bio istraživačku nastavu implementirati u nastavu. Kroz istraživanje razvijali su socijalne vještine, prihvatljivo ponašanje, samopouzdanje i pozitivnu sliku o sebi. Osim toga naučili su koliko je jabuka zdravo voće, sorte jabuka i na koji način ju možemo koristiti.
    Branka Suvić, učiteljica
|