preskoči na sadržaj

Osnovna škola 22.lipnja Sisak

 

Treći razredi učili o zdravlju

Autor: Sabina Curić, 10. 6. 2014. 23:51

            U tjednu kada učimo o zdravlju ugostili smo mamu Karle Novinc dr. Tonku Novinc koja nam je pričala o zaraznim bolestima školske djece, o tome kako ih liječimo, ali i kako biti i ostati zdrav. Učenici su s pozornošću slušali zanimljivo predavanje nakon kojeg su iznosili svoja iskustva, i dojmove. Na kraju je doktorica Novinc odgovarala na brojna dječja pitanja.

Ovim putem učenici trećih razreda, učitelj Josip i učiteljica Snježana  još jednom žele zahvaliti dr. Tonki Novinc na poučnom predavanju.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica 

  

 [više]

Učenici 3. B snimili video spot

Autor: Sabina Curić, 10. 6. 2014. 23:01

            U petak 6. listopada, 2014. godine snimljen je naš prvi video spot pod naslovom Moja škola. Autori teksta pjesme su: Marija Solomun, Lana Klarić i Nikola Pirc, dok je skladbu za istoimenu pjesmu napisao tata Dalibor Pirc. Potom je u studiju snimljen CD s matricom na kojem su solo izvođači Mirna Podrić, Maja Gubić i Nikola Pirc, dok ih prati zbor učenika 3. B odjela pod pseudonimom Snješkići. Jako smo sretni i ponosni na naš uradak stoga ga želimo podijeliti sa svima Vama. Ovim putem još jednom želimo zahvaliti tati Daliboru Pircu na suradnji. Naš video spot možete pogledati na linku vezanom za web stranicu škole, a tekst pjesme zbog lakšeg praćenja možete pročitati upravo sad

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

 [više]

Učenici 3. B posjetili Sajam cvijeća

Autor: Sabina Curić, 27. 5. 2014. 11:00

     U petak su učenici 3. B odjela zajedno s ostalim nižim razredima naše škole posjetili Sajam cvijeća. Tema ovogodišnjeg sajma – dom bliska je učenicima pa su se nemalo oduševili idejama autora postava. Naravno najviše su se zadržali kraj izložbenog prostora naše škole koji su i isprobali.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

    

 [više]

Dan obitelji u trećim razredima

Autor: Sabina Curić, 17. 5. 2014. 18:19

    3. razredi obilježili su Dan obitelji u organizaciji Gradske tržnice Kontroba i Obiteljskog centra Sisačko – moslavačke županije. Sudjelovali su u radionici pod voditeljstvom gospodina Saše Petrića. Sa sobom su donijeli pjesme i crteže u kojima su prikazali svoj doživljaj obitelj. Vlasnici OPG Tumpek počastili su ih jagodama.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

  

 [više]

3. razredi na proslavi 80-og rođendana Starog mosta

Autor: Sabina Curić, 7. 5. 2014. 09:00

     U utorak smo prisustvovali proslavi osamdesetog rođendana našeg Starog mosta. Gospodin Marijan Bogatić ispričao nam je kratku priču o njegovom nastanku, a potom smo baš kao što priliči rođendanu kušali rođendansku tortu.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

 

 [više]

3. razredi na natjecanju SPORTSKE IGRE MLADIH

Autor: Sabina Curić, 7. 5. 2014. 08:05

   6. svibnja na športskom igralištu sisačke gimnazije sudjelovali smo na natjecanju u trčanju i igri graničar. U neravnopravnoj borbi sa starijim učenicima OŠ Viktorovac oba naša odjela su izgubila. Ožalošćeni u porazu našli su utjehu u spoznaji da će sljedeće godine oni biti četvrti razredi i time već u startu imati prednost.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

  

Više o Sportskim igrama mladih možete pročitati ovdje (na portalu Sisak.info).

 [više]

Dan planeta Zemlje u 3. B

Autor: Sabina Curić, 24. 4. 2014. 00:32

            Što smo radili 22. travnja?

 

-  zamišljali da ležimo na prekrasnoj zelenoj livadi okruženi mirisnim cvijećem
-  čitali priču N. Iveljić: Što ujutro radi cvijet
-  zaključili da su svijetu i Zemlji svi cvjetovi jednako važni
-  naučili da ljudi opasno zagađuju okoliš (zrak, vodu i tlo)
-  naučili da otpad odvajamo od smeća i razvrstavamo u posebne spremnike
-  napisali nekoliko pjesama, monologa i eko-poruka
-  izradili u tehnici kolaža sliku planete Zemlje 

Snježana Zuber 

 

 [više]

Eko – materijal u službi likovne umjetnosti

Autor: Sabina Curić, 13. 4. 2014. 20:36

            Likovna skupina vrijedno je od početka školske godine sakupljala plastične čepove. Ovih dana od su nastale mobilne instalacije koje krase školski hol, a predstavljaju viziju kiše. Ovim likovnim izrazom Likovna skupina uključila se u promišljanje kako iskoristiti otpad u cilju smanjivanja njegove količine. Tako su ne samo 22. travnja već cijele školske godine mislili na našu planetu Zemlju.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

 


 

 [više]

Proljetna izložba

Autor: Sabina Curić, 7. 4. 2014. 22:31

Ugođaj proljeća u školi donijeli su članovi Likovne skupine. Naime, postavljena je izložba s motivima cvijeća u tehnici akvarela i tempere koju možete pogledati u prostorijama ispred učionica nižih odjela naše škole.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

 

 [više]

I u Državnom arhivu se uči

Autor: Sabina Curić, 7. 4. 2014. 22:15

   Učenici 3. B odjela posjetili su Državni arhiv u Sisku. Doznali su da Državni arhiv čuva vrijedne dokumente. Kako su neki od njih vrlo stari u arhivu je važno održavati uvijek istu temperaturu i vlažnost zraka. Svi dokumenti na raspolaganju su građanima za njihove privatne potrebe, ali i znanstvena istraživanja.

    Strpljiva voditeljica odgovarala je na brojna pitanja znatiželjnih učenika. Zanimljivo je bilo listati (pa makar i fotokopiju) najstarijih primjeraka školskih udžbenika.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

 

 [više]

3. razredi u obilasku kulturno-povijesnih spomenika grada

Autor: Sabina Curić, 7. 4. 2014. 21:56

            Po završetku dijela nastavnog sadržaja prirode i društva koji se odnosi na povijest našeg grada učenici trećih razreda uz stručno vodstvo muzejskog pedagoga Marijana Bogatića i svojih učitelja obišli su vrijedne kulturno-povijesne spomenike. Tu priliku iskoristili su i za prikupljanje podataka i fotografija koje će iskoristiti u ovogodišnjem školskom projektu „identitet“.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

 

 [više]

Maškare u gradu i mi u maškarama

Autor: Sabina Curić, 4. 3. 2014. 10:52

            Učenici 3. i 4. razreda naše škole sudjelovali su u veseloj povorci maškara koja se održala ove subote na ulicama grada Siska. Osviješteni ekolozi maskirani u kontejnere za sortiranje otpada željeli su Siščankama i Siščanima ukazati na važnost pravilne brige o otpadu.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

   

 

 [više]

Likovna skupina na izložbi Alema Biočića

Autor: Sabina Curić, 13. 2. 2014. 19:53

     Članovi Likovne  skupine posjetili su izložbu sisačkog  akademskog slikara Alema Biočića u prostorijama Galerije Striegl. Uz stručno vodstvo kustosice galerije, gospođe Alme Bauer, a inspirirani slikarskim djelom poslali su svoje ljubavne poruke u kombiniranoj tehnici olovke i flomastera. Nastale radove možete pogledati u prostorijama galerije povodom Valentinova.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

 

 [više]

3. b na prelu u Dragotincima

Autor: Sabina Curić, 13. 2. 2014. 19:38

   U srcu Banovine 13. veljače Udruga „Đeram“ iz Dragotinaca ugostila je učenike 3. b odjela. Članovi udruge organizirali su prelo u kojem su učenici imali priliku sudjelovati u običaju čijenja perja. Svojim malim ručicama, prema uputama domaćina uz pjesmu i slatke krafne, napunili su vanjkušicu, baš kao nekad naše bake. Cijeli događaj odvijao se u izbi stare korablje uz pucketanje tople peći. Lijepo vrijeme omogućilo je učenicima da u dvorištu seoskog domaćinstva nauče sačuvane od zaborava stare igre naših predaka. Krpenom loptom igrali su šudlanje, drvenom palicom svinkanje, a suhim grančicama paprati titranje. Još su zagrabili izvorske vode u đermu i vidjeli pojilo za stoku te čuli priču gdje su i kako žene Dragotinaca prale rublje.

   Divan doživljaj za pamćenje ispunjen ljudskom toplinom i ljepotom drevnog, drvenog doma i  narodnih običaja.

   Hvala DIC „Petrinjčica“ i profesoru Berislavu Ličini što nas je pozvao i omogućio nam sudjelovanje u projektu „Zemlja Voda Zrak“ u dijelu Zimska priča.

učenici 3. b i razrednica
mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

   

 [više]

3. razredi u posjeti Županiji

Autor: Sabina Curić, 12. 12. 2013. 08:43

            U utorak 20. prosinca, 2013. godine učenici 3. razreda naše škole posjetili su Sjedište Sisačko – moslavačke županije. U prostorijama županije dočekali su ih zamjenik županice gospodin Ivan Nekvapil i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Ivan Lovreković. Odgovore na sva pitanja koja su zanimala naše učenike dobili su od vrlo susretljivih domaćina.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

 

 [više]

Učenici 3.r. u Gradskoj vijećnici

Autor: Sabina Curić, 8. 12. 2013. 22:02

            Učenici trećih razreda posjetili su Gradsku vijećnicu i razgovarali s gradonačelnicom grada Siska gospođom Kristinom Ikić Baniček. Postavljajući pitanja gradonačelnici doznali su kako upravlja gradom, koliko joj se sviđa njezin posao, te ponešto o njezinim planovima za budućnost našeg grada.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

 [više]

Mirna na izložbi najboljih likovnih radova

Autor: Sabina Curić, 27. 11. 2013. 08:13

Pod motom Slika je kompozicija! Riječ je slika! Sudjelovali smo na natječaju i metodičko-tematskoj izložbi likovnih radova DIVERTIMENTO koja je bila popratni dio XX. HDF – a Zagreb.

U ponudi natječaja mogli smo istraživati pojmove apstrakcije, alegorije i vizualne poezije. Mi smo odabrali alegoriju u grčkom mitu o Ikaru i Dedalu, a za likovni problem – ritam i omjeri veličina u tehnici akvarela i tuša. Stručna komisija je između pristiglih radova odabrala rad naše Mirne Podrić, učenice 3. B odjela, članice likovne skupine u čijim aktivnostima je rad i nastao. Slika je izložena u prostorima Dvorane Lisinski, a od 26. listopada 2013. sve nagrađene slike biti će prenesene u Galeriju Klovićevi dvori te će tamo biti izložene kao dio izložbe „Alegorija i arkadija – antički motivi u umjetnosti hrvatske moderne“. Nagrađeni radovi našli su svoje mjesto i u Zborniku radova Hrvatskog dječjeg festivala.

Ponosni smo na uspjeh naše slikarice Mirne. Čestitamo joj i želimo još  puno izložbi.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

  

 [više]

Učenici nižih razreda paljenjem lampiona obilježili 18. studenog

Autor: Sabina Curić, 19. 11. 2013. 08:16


 

 [više]

Likovna skupina u Galeriji Striegl

Autor: Sabina Curić, 17. 11. 2013. 13:20

            Čuvaj svoju tajnu, naziv je izložbe fotografija autora Ivana Posavca koju su posjetili članovi likovne skupine naše škole u Gradskoj galeriji Striegl. Pod stručnim vodstvom kustosice Alme Bauer otkrili su kako sačuvati tajnu u fotografiji. Što skrivaju, a što otkrivaju fotografije koje su nastale netom nakon posjeta galeriji moći ćete uskoro otkriti na našoj izložbi u prostorijama škole.
        mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica 

 [više]

Književni susret sa Sanjom Pilić

Autor: Sabina Curić, 7. 11. 2013. 07:58

     4.11.2013. našu školu posjetila je poznata književnica Sanja Pilić. Priliku za druženje dobili su učenici 3. i 4. razreda, premda Sanja Pilić piše za sve dječje uzraste.
Na susretu je bilo vrlo veselo,no ništa to nije smetalo, pa je školski sat protekao brzo i zanimljivo.
Najprije se književnica predstavila sa nekoliko osnovnih podataka o sebi, a zatim je opširno govorila o svom radu. Naši dragi učenici su u čudu gledali hrpu knjiga, koju je iz svoje torbe, kao da je čarobna, vadila u nekoliko navrata, a sve ih je ona napisala.
     Onda su uslijedila pitanja...kada piše, koliko piše, koliko knjiga je napisala, najdraža knjiga, kada je prvi puta spoznala tugu, voli li pisati radosne knjige... i još štošta.

Na kraju su učenici koji su imali njezinu knjigu dobili posvetu i potpis književnice za sjećanje na književni susret.
                                                                                                                         J.Bošković, prof.
   
 [više]

Učenici 3. razreda u Meteorološkoj postaji

Autor: Sabina Curić, 30. 10. 2013. 09:21

            Učenici trećih razreda posjetili su Meteorološku postaju na Zelenom brijegu. Bila je to prilika da se upoznaju s poslovima meteorologa i vide instrumente pomoću kojih se prate i bilježe vremenska obilježja zavičaja o kojima su učili.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

 

 [više]

3. b u NKČ Vlado Gotovac

Autor: Sabina Curić, 18. 10. 2013. 18:40

            Dječji odjel NKČ Vlado Gotovac prigodnim programom obilježava 100 godina objavljivanja dječjeg romana Čudnovate zgode šegrta Hlapića. Učenici 3. B odjela posjetili su ih s ciljem poticaja učenika za čitanjem školskih lektirnih djela. Čitanje ulomaka ovog znamenitog djela Ivane Brlić Mažuranić, uživljavanje učenika u likove romana, i živa slikovnica motivirala je učenike da otkriju bogatstvo pisane riječi hrvatskog Andersena.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

 [više]

3. razredi u DIC-u

Autor: Sabina Curić, 5. 10. 2013. 15:28

Učenici trećih razreda proveli su izvanučioničku nastavu u Dječjem istraživačkom centru Petrinjčica“ u Prnjavoru Čuntićkom. Kao i generacije prije njih dočekao ih je neumorni profesor Berislav Ličina sa svojim pomoćnicima. 

Vođeni provjerenim metodama ponovili su i utvrdili nastavno gradivo orijentacije u prostoru, pronašli skriveno zmajevo blago i u slast pojeli objed koji su sami pripremili. U vremenu između natjecateljskih igara mogli su se odmarati u šatorima izviđačkog logora. Uz logorsku vatru, slatke pečene kestene i pratnju profesorove mandoline naučili su pjevati pjesmicu o poletarcu Miši.

Ocjena učenika: čista petica -  najbolji izlet do sad.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar rada za 2014./15.

 

             klikni na sliku

SPOT

Snješkići: Moja škola

YouTube kanal OŠ 22.lipnja

   Novi kanal (2013./14.)

Uradci učenika (2012./13. god.)

MOJ GRAD SISAK

SIMBOL GRADA

Sisak kakav želim

Kalendar
« Rujan 2014 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

DISLAJKAM MRŽNJU

Priznanje TZ grada Siska

Anketa
Razvrstavate li sav otpad?
PROMETNA UČILICA

E-lektire (CARNet)

EU kutak

OBZOR 2020.

Oglasna ploča
PRIJAVE SEMINARA
Lista linkova je prazna
BOŽIĆNI SAJMOVI

   

   2009. 2010. 2011. 2012.

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola 22.lipnja Sisak / Franje Lovrića 27, HR-44103 Sisak / www.os-22lipnja-sk.skole.hr / ured@os-22lipnja-sk.skole.hr
preskoči na navigaciju