preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
E-upisi

POPIS UDŽBENIKA
RASPORED ZVONJENJA

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 8. 2012.

Ukupno: 568994
Ovaj mjesec: 2037
Ovaj tjedan: 544
Danas: 3
NAJBOLJA ŠKOLA

NAJLJEPŠA ŠKOLA

RECI NE NASILJU

Učenička zadruga Lipa I

EKOLOŠKA PORUKA

EKORAZGLEDNICE

 

MOJA ŠKOLA - EKOŠKOLA

 

6.6.2012.g. trajnu
Zelenu zastavu podiže
učenica Morana Belović

4.razredi 2016./17.

4. b na izložbi Sisački mamut u Gradskom muzeju

 

 

Učenici 4.b posjetili su 15. svibnja 2017. godine Gradski muzej Sisak. Nakon vodstva izložbom Sisački mamut sudjelovali su na edukativno kreativnoj radionici na kojoj su izrađivali mamut prsten od papira. 

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

 

   

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 23. 5. 2017. 08:39

Skok u znanost 3.a i 4.b

     Dječji odjel Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak već petu godinu za redom realizira projekt Skok u znanost. Ovogodišnja tema bila je ,,Čuvam te, čuvaš me".

Zanimljivim i poučnim predavanjima odazvali su se i učenici 3.a i 4.b razreda kao što su:

   -Shoping u skladu s okolišem - kako održivo kupovati
   -Zašto štedjeti energiju?
   -Svjetlosno onečišćenje i promatranje zvijezda na šetnici pomoću teleskopa
     uz stručno vodstvo
   -Baterije, maleni pokretači
   -Julius futura (zaštićeni hrast lužnjak)

Prisustvovanje predavanjima omogućilo je učenicima sudjelovanje u nagradnoj igri. Desetero izvučenih u svibnju će moći posjetiti Institut Ruđer Bošković u Zagrebu na Danima otvorenih vrata.

Učiteljice Sanja i Marijana

    
 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 13. 4. 2017. 18:06

4. b u Dječjem odjelu - Priča starog hrasta lužnjaka

Na zadnjem predavanju koje je realizirano u ovogodišnjem Skoku u znanost, predavanje JULIUS FUTURA  održala je dipl.ing. Kata Benac, djelatnicaZaštite prirode Sisačko-moslavačke županije. Gđa Benac govorila  o višestoljetnom hrastu lužnjaku s Trga hrvatskih branitelja u Sisku, koji je nažalost stradao u olujnome nevremenu u listopadu 2014. godine, te o njegovom prvom klonu naziva „Julius“. Prije samog predavanja učenici 4.b posjetili su lokaciju „Spomenik prirode Hrast lužnjak“ na kojoj je stoljećima rastao stari hrast lužnjak i pročitali njegovu priču staru 300 godina. Zahvaljujući genskom zapisu iz krošnje starog hrasta lužnjaka, njegov 'mladi klon' posađen prije 2 godine je jesenas već imao žirove, iako još nije starosti 50 godina (a to je doba kada hrastovi postanu zreli i dobiju žirove).

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

   

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 10. 4. 2017. 15:15

4. b je obilježio Međunarodni dan dječje knjige

4.b je povodom obilježavanja Međunarodnog dana dječje knjige, 4. travnja, posjetio Dječji odjel knjižnice gdje je organiziran književni susret s Tomislavom Baranom. U druženju s autorom knjiga „Radosne priče i pjesme“, „Šumaste priče“ i „Zabundane priče“ te proslavi dječje knjige najviše su uživali članovi Čitateljskog kluba „Ključ čitanja“ iz 4.b jer su imali priliku književniku gdinu Baranu pročitati njegove pjesme i time najaviti predstavljanje zbirke „Zabundane priče“.

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

    

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 10. 4. 2017. 14:58

Na predavanju prof. Štromara o svjetlosnom onečišćenju

3. travnja 2017. godine, Prijatelji knjige i kulturnih zbivanja posjetili su Dječji odjel sisačke knjižnice i družili se s profesorom Borisom Štromarom iz Astronomskog društva Beskraj. Svi zaljubljenici u svemir i zvijezde imali su priliku poslušati predavanje Svjetlosno onečišćenje (i njegove negativne posljedice) u sklopu projekta Skok u znanost. Nakon predavanja svi su se zaputili na sisačku šetnicu gdje su pomoću teleskopa uživali u večernjem nebu te promatrali Mjesec pomoću teleskopa uz stručno vodstvo.

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

    

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 10. 4. 2017. 14:26

Shoping u skladu s okolišem

U sklopu projekta Skok u znanost učenici 2.b i 4.b poslušali su 28.3.2017.godine zanimljivo i edukativno predavanje „Shoping u skladu s okolišem“,  koje su održali profesorica Angelina Adamović i njezine učenice iz Srednje škole Viktorovac. Predavanje je potaknulo učenike na razmišljanje o tome kako kupovina utječe na okoliš, a zatim su kroz zajednički razgovor razmijenili i vlastite ideje o mjerama koje svi možemo poduzeti kako bismo obavljali kupovinu, bez zagađivanja i štete vlastitoj okolini.

učiteljice Snježana i Sanja

  

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 10. 4. 2017. 10:43

U 4.b obilježen Međunarodni dan dječjih prava

21. studenoga 2016. godine djelatnice Crvenog križa posjetile su 4.b i zanimljivim radioničkim aktivnostima razvijale maštu djece, sa ciljem osvješćivanja važnosti svojih (i tuđih) prava i odgovornosti. U kreativnoj radionici učenici su osmišljavali grb, zastavu, ime, te prava i pravila svoje države ovisno o voću koje im je bilo dodijeljeno. U drugom dijelu radionice povezivali su sličice s ispisanim pravima djece te tako ponovili koja sve prava djece postoje. Hvala voditeljicama Ireni i Donni na edukativnom i veselom druženju realiziranom kroz zanimljivo osmišljenu radionicu.

I za kraj, Međunarodni dan dječjih prava obilježava se od 20. studenog 1989. godine jer je tog datuma na zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda usvojena Konvencija o pravima djeteta. Ako želiš saznati više o ovoj temi, posjeti http://www.unicef.hr/konvencija-o-pravima-djeteta/ ili poigraj igricu o pravima djece na http://covjeceispravise.unicef.hr/.

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

     

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 24. 11. 2016. 09:04

Čestitke Emi, Lauri i Niki na 1. mjestu u kvizu znanja!

9. 11. 2016. godine u Dječjem odjelu Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak održan je kviz znanja „Koliko poznaješ Ivanine priče?“ Naravno, glavni natjecatelji bili su Prijatelji knjige iz 4.b!

11. 11. 2016. je održano proglašenje pobjednika:
1. mjesto osvojile su Ema Dolić, Laura Gorenak i Nika Milnović,
2. mjesto osvojili su Marko Čorak, Ante Preloščan i Danijel Šimičić,
3. mjesto osvojili su Roko Berek, Borna Lamza i Viggo Štampfel.

Sisačka knjižnica ih je nagradila knjigama Ivane Brlić-Mažuranić, a svoju pobjedu će proslaviti uz McMenu po izboru u restoranu Mc'Donalds.
Čestitke svim sudionicima na pokazanom znanju i, kao pravi prijatelji knjige, neka vrijedno nastave čitati i sudjelovati u kulturnim zbivanjima!

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 14. 11. 2016. 08:33

Učenici 4.b na Tjednu arhiva u Državnom arhivu u Sisku

Učenici 4.b posjetili su 11. 11. 2016. godine Državni arhiv Sisak i obilježili Tjedan arhiva. Obišli su izložbu pod naslovom „Pozdrav iz _____“ kojom je Arhiv predstavio zbirku od 123 razglednice nastale na sisačkom arhivskom području. Izložba je otvorena do kraja godine - preporučujemo da je posjetite i pokušate prepoznati motive Siska i mnogih drugih mjesta na starim razglednicama iz 19. i 20. stoljeća.

mr.Sanja Basta, učiteljica savjetnica

 

  

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 14. 11. 2016. 08:25

4. razredi u Slavonskom Brodu

Nakon što su tijekom listopada obradili sadržaje o nizinskim krajevima RH, 28.10.2016. učenici četvrtih razreda naše škole posjetili su Slavonski Brod. Imali su priliku vidjeti: Tvrđavu Brod koja je sagrađena u 18. stoljeću, crkvu Svete Ane, Muzej tamburice, Spomen dom Dragutina Tadijanovića, spomenik i kuću u kojoj je živjela Ivana Brlić Mažuranić, Franjevački samostan. Prošetali su šetnicom uz rijeku Savu, promatrali splavi, vidjeli granični prijelaz i most koji vodi u susjednu državu Bosnu i Hercegovinu.

Na kraju su posjetili Zoološki vrt u selu Ruščici (obiteljsko prihvatilište za zaštićene, ozlijeđene i napuštene životinje) koji je u vlasništvu obitelji Milec, te su ostatak lijepog jesenskog dana proveli u razgledavanju životinja, igri, druženju i razgovoru.  

Kako im je bilo pogledajte u fotogaleriji.

                                                                Laura Gorenak, 4.b

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 3. 11. 2016. 10:05

Prijatelji knjige i kulturnih zbivanja na kreativnoj radionici

 

Polaznici izvannastavne skupine posjetili su 25. listopada 2016. godine Dječji odjel NKČ Sisak i sudjelovali u likovnoj radionici ilustriranja Priča iz davnine. Otvorite fotogaleriju i pogledajte kako im je bilo.

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 31. 10. 2016. 07:06

4. b na predstavljanju slikovnice - Najbolje jelo na svijetu

Učenici 4.b odjela OŠ 22.lipnja, Sisak su 20. listopada 2016. godine posjetili Narodnu knjižnicu i čitaonicu Vlado Gotovac Sisak i sudjelovali na književnom susretu gospođe Renate Holcer. Tom prilikom im je spisateljica (i bivša knjižničarka) ispričala priču  Najbolje jelo na svijetu, te na taj način predstavila svoju slikovnicu. Učenicima se svidjela tema jer su naučili puno o zdravoj prehrani, ali i važnosti dobrih prijateljskih odnosa među ljudima.

Evo što je o slikovnici rekao Danijel Šimičić iz 4.b:

Priča „Najbolje jelo na svijetu“ je zanimljiva i poučna, a najviše mi se svidio kraj kada su patuljci i djed Jaglica postali prijatelji.

Vijest je objavljena i na ww.facebook.com/nkc.vladogotovac.sisak

Mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 24. 10. 2016. 23:07

Sve što vrijedi – 4. b na književnom susretu s Ivom Dužić

18. listopada 2016. godine u Dječjem odjelu Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak predstavljena je zbirka pjesama Ive Dužić „Sve što vrijedi – pjesme za obiteljsko čitanje“. Evo što je o zbirci pjesama i književnom susretu rekla Nika Milnović iz 4.b:

Svidjela nam se zbirka pjesama „Sve što vrijedi“, a teme pjesama su obitelj i djeca, ljubav, domovina. Iva Dužić je ovom knjigom osvojila književnu nagradu Kitica koju dodjeljuje Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade. Puno učenika je reklo da im se svidjela pjesma „Ljepotica“ koja govori o našoj domovini Hrvatskoj.

Vijest je objavljena i na www.facebook.com/nkc.vladogotovac.sisak

Mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

  

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 24. 10. 2016. 22:46

Dadilja McPhee i veliki prasak - preporuka za čitanje Prijatelja knjige i Čitateljskog kluba Ključ čitanja

11. listopada 2016. godine Prijatelji knjige i kulturnih zbivanja prisustvovali su sastanku Čitateljskog kluba „Ključ čitanja“ u Dječjem odjelu Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak. Tom prigodom su im knjižničarke Nataša i Iva predstavile nove knjige u gradskoj knjižnici. Učenici su održanim 'bookcastingom' ocijenili nove knjige kroz nekoliko kategorija: najbolji naslov, ilustracija omota knjige, kratak sadržaj i početak prvog poglavlja knjige. Analizirajući nove knjige, učenici su odabrali knjigu koja im je privukla najviše pažnje i dogovoreno je da će je pročitati do sljedećeg sastanka čitateljskog kluba u studenom. Uvjerljivu pobjedu, prema mišljenju četvrtaša, odnijela je knjiga „Dadilja McPhee i veliki prasak“ – fantastični roman koji je napisala Emma Thompson.

Mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 24. 10. 2016. 22:23

Prijatelji knjige i kulturnih zbivanja i Čitateljski klub „Ključ čitanja“

U Dječjem odjelu Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak početkom ljeta osnovan je čitateljski klub, a njegovi ljetni polaznici su odabrali naziv kluba – Ključ čitanja. Dio Čitateljskog kluba su postali i učenici 4.b - polaznici izvannastavne aktivnosti Prijatelji knjige i kulturnih zbivanja. Sastanak kluba je jednom mjesečno i tom prilikom mali čitatelji i knjižničarke preporučuju nove knjige za čitanje.

Otvorite više i pročitajte što je o čitateljskom klubu i čitateljskom blogu napisala ljetna polaznica Laura Gorenak iz 4.b.

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 24. 10. 2016. 21:53

Izvanučionička nastava učenika 4-ih razreda u Zagrebu

Učenici 4.a i 4.b razreda posjetili su Zagreb. Upoznali su kulturno-povijesne znamenitosti grada-HNK,Popov toranj-Zvjezdarnicu,Gornji grad-Kaptol, Gradec,Trg bana Jelačića, Europski trg. Uz stručnog vodiča i predavača posjetili smo Hrvatski sabor i upoznali glavni grad kao političko središte naše domovine.Poseban doživljaj bila je vožnja uspinjačom. IUN u Zagreb organizirana je 27.rujna 2016. Sportsko-rekreativne sadržaje realizirali smo na Bundeku.     

 Učiteljice:Sanja Basta i Ljerka Banović

  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 12. 10. 2016. 22:59

Treći razredi u Lonjskom polju

Učenici 3.a,b razreda imali su IUN  u Lonjsko polje – Čigoć i Mužilovčicu 19. 5. 2016. gdje su uz stručno vodstvo rendžera Davora Anzila i voditeljice Sanje učili po skupinama o biljnom i životinjskom svijetu u PP Lonjsko polje. Poseban naglasak bio je o životu bijele rode. Brojili su gnijezda u selu, obišli najmanje gnijezdo, promatrali putem teleskopa što se događa u gnijezdu. Slušali su o gradnji kuća i načinu stanovanja u prošlosti, te rješavali radne listiće.

Zatim smo otišli u polje gdje su promatrali ptice na barama, stoku-krave i konje na livadi kako pasu i brinu o svojim mladima. Voditeljica ih je poučila o vrstama žaba, guštera i riba koje tamo žive.

Ostatak vremena smo proveli na livadi u igri i na dječjem igralištu na ljuljačkama i klackalicama do povratka kući.

U pratnji nam je bila učiteljica iz boravka Ivanka Kovačić Zukan.

Učiteljica: Ljerka Banović

  
Pogledajte fotogaleriju.


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 20. 5. 2016. 00:15

Rano učenje njemačkog jezika

Ove školske godine učenicima drugih i trećih razreda u sklopu produženog boravka ponuđena je izvannastavna aktivnost ranog učenja njemačkog jezika, a sudjelovati mogu i učenici koji ne pohađaju produženi boravak. Usvajanje jezika se odvija uglavnom kroz igru, kretanje i pjesmu, a  cilj i rezultat ranog učenja je prije svega stvaranje pozitivnog odnosa i motivacije za daljnje učenje njemačkog jezika. Učenici rado sudjeluju u svim aktivnostima, a predstavili su se i  na božićnoj priredbi sa dvije prigodne pjesmice.

Lidija Rajković


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 24. 4. 2016. 14:44

Integrirani nastavni dan 3.a – ZADNJI JE ČAS ZA ZEMLJE SPAS

Integrirano poučavanje učenicima je zanimljivo, ishodi učenja su veći. Upravo iz tih razloga svojim učenicima često pripremam ovakav oblik rada. Tako je bilo i danas 22. travnja 2016. Integracijom nastavnih predmeta hrvatskog jezika, prirode i društva, likovne kulture i sata razrednika postigli smo zadani cilj:
o nama ovisi kakav će nam biti život na Zemlji.
Radovi su prezentirani na plakatima. U pismenim i likovnim radovima, radeći u skupinama, učenici su pokazali veliko predznanje o zadanoj temi i ujedno su usvojili nova saznanja.

Ljerka Banović, učiteljica 3.a  

  


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 23. 4. 2016. 13:52

Dan planeta Zemlje u 3.b Vijest ima dokument u privitku

Dan planeta Zemlje, 22. travnja 2016. godine, obilježili smo ekološkim temama realiziranim kroz obradu nastavnih jedinica iz književnosti – pripovijetke Sanje Polak Eko pik-nik i pjesme Mladena Pokića Uz Dan planeta Zemlje. Ekološke teme protezale su se i jezičnim izražavanjem i stvaranjem učenika: tema Stabla (ne)treba sjeći bila je predmet rasprave među učenicima, dok je stvaralački rad uz obradu pjesme Dan planeta Zemlje rezultirao pjesmama i likovnim radovima učenika, a sat stvaralačkog pisanja pismima Zemlji. Polaznici INA-e priredili su tematski igrokaz, utemeljen na vlastitim improvizacijama.

Priložene su neke od pjesama i pisama Zemlji, izloženih na razrednom panou. Šaljem ih u sljedeća dva e-maila.

  učiteljica Mirna Rončević

   

Otvorite više i pročitajte učeničke uratke.


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 23. 4. 2016. 12:54

„Skok u znanost“ u Institut Ruđer Bošković u Zagrebu

Učenici 2. b Laura, Borna i Robert - nagrađeni u natječaju „Ja, istraživač“ (Skok u znanost u NKČ Vlado Gotovac Sisak), posjetili su 13. lipnja 2015. godine Institut Ruđer Bošković u Zagrebu. Pridružila im se i prijateljica Nika (kao Laurin gost) te su u pratnji knjižničarki Barbare i Marine proveli zanimljiv dan u Zagrebu. Niki se najviše svidjela  ideja izrade vulkana, a najmanje pokus s vatrom jer se uplašila da nam se nesto ne dogodi.  Lauri se svidjela neobična smjesa jer kada po njoj lupaš prsti ruke se ne utisnu. Borni  se najviše svidjela priča o jezeru koje se zove Zmajevo oko i pokus gdje su se u epruvetama radile dugine boje, a Robertu se dopala ideja o sudjelovanju u nagradnog igri kao i sve viđeno. Ovogodišnji dan otvorenih vrata Instituta Ruđer Bošković nazvan je „Potraga za jezgrom  2015.“, što i piše na diplomama koje su ponijeli za uspomenu na ovaj zanimljiv istraživački dan u Institutu.

Iako umorni, zadovoljni učenici su se vratili u Sisak s puno priča i dojmova o onome što su naučili, istražili i to su s veseljem podijelili sa svojim bližnjima. 

                   Laura, Robert, Borna i Nika

  


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 15. 6. 2015. 23:22

Vožnja brodom drugih razreda

U srijedu 3. lipnja učenici 2. a i 2.b vozili su se brodom Juran i Sofija po rijeci Kupi. Uzvodno su Kupom plovili do ušća rijeke Odre u Kupu, a zatim nizvodno do ušća Kupe u Savu. Učenici su sa zanimanjem promatrali svoj grad i građevine iz druge perspektive, osobito sva tri kupska mosta ispod kojih smo plovili.

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

 

   


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 11. 6. 2015. 08:48

2. b u Velikom kaptolu

2. lipnja 2015., uoči Dana grada i blagdana Svetog Kvirina, učenici 2. b posjetili su Sisačku biskupiju smještenu u zgradi Velikog kaptola. U pratnji voditeljice Spomenke, vjeroučiteljice Đurđice i učiteljice Sanje  prošetali su atrijem, dvoranama i knjižarom ove lijepe građevine. U atriju se nalazi kip svetog Kvirina uz kojeg im je voditeljica ispričala legendu o zaštitniku Siska. U dvorani „Juran i Sofija“ saznali su što se u prošlosti nalazilo i događalo u Velikom kaptolu, te zbog čega je izgrađen upravo na obali rijeke Kupe.

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

 

  


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 11. 6. 2015. 08:04

Drugi razredi u Krašogradu

Učenici drugih razreda i područne škole 27. 5. 2015. posjetili su Eko park Krašograd. Boravak u prirodi na uređenom imanju  prošao je vrlo brzo zahvaljujući brojnim zanimljivim edukativnim, sportskim i zabavnim aktivnostima. Vozili su se vlakićem, upoznali životinje u malenom zoološkom vrtu, mijesili i pravili peciva, muzli mehaničku kravicu, trčali dječju alku, potezali konop, skakali u vrećama, skakali na trampolinu, vozili se brodićem po jezeru, tražili sakriveno (slatko) blago.

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

 


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 4. 6. 2015. 20:35

Učenici 2.razreda posjetili su Glazbenu školu Frana Lhotke

25. 5. 2015. učenici drugih razreda posjetili su Glazbenu školu Frana Lhotke i upoznali glazbene instrumente koje su im svirali njihovi vršnjaci, polaznici glazbene škole. Čuli su kako zvuči klavir, gitara, truba, tamburica bisernica, trombon, rog. Učenicima su se svidjeli nastupi mladih glazbenika, a i to što su mogli doći na pozornicu i zajedno nešto otpjevati. 
Na kraju glazbenog druženja ravnatelj glazbene škole je pozvao mladu publiku na upis u glazbenu školu - prijave se do 14. lipnja vrše u tajništvu škole ili na mail škole ured@fran-lhotka.hr.

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

  


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 22. 5. 2015. 08:32

2.b na radionici Održivog razvoja u GMS

Gradski muzej Sisak provodi projekt ''Održivi Sisak'', u sklopu koje prof. Bogatić održava radionice sa sisačkim predškolcima i osnovnoškolcima. 29. travnja su učenici 2.b sudjelovali u radionici - izrađivali plakate i pokazali kako vide budućnost grada Siska. S obzirom da na mladima svijet ostaje, zanimljivi su prijedlozi i ideje kako će izgledati Sisak kao poželjno mjesto za njihov život i potomke. U 'njihovom' Sisku će biti više parkova i šuma, na krovovima će biti ugrađene solarne ploče, u okolici grada na brdima vjetroelektrane, a na rijekama hidroelektrane.

Plakati učenika 2.b će biti izloženi na izložbi plakata čije otvorenje je 18. svibnja 2015. u Gradskom muzeju Sisak, na Međunarodni dan muzeja.

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

 

 


  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 8. 5. 2015. 21:59

Bespilotne letjelice

Učenici 2.b 24. travnja 2015. posjetili su Dječji odjel Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak, te u sklopu projekta Skok u znanost saznali kako lete bespilotne letjelice. O bespilotnoj tehnologiji Tko to tamo leti im je govorio Tomislav Šebalj iz Aeromodelarskog kluba Sisak.

Predavanje Tko to tamo leti je posljednje u ovogodišnjem Skoku u znanost (u kojem su sudjelovali učenici 2.b) – zanimljivom projektu Dječjeg odjela koji udovoljava dječjoj radoznalosti jer daje odgovore na brojna dječja pitanja o znanosti, svemiru, prirodi, tehnologiji...i zato se veselimo novom Skoku u znanost 2016. godine!

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

   


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 29. 4. 2015. 19:15

2.b na proglašenju SPPIKAPP-a

Noć knjige 2015.godine obilježena je 23. travnja u NKČ Vlado Gotovac Sisak zanimljivim i raznovrsnim programom. Prvi je na rasporedu bio mali SPPIKAPP (Mali sisački pjesnici i pisci kazuju poeziju i prozu) – literarni natječaj u kojem su sudjelovali učenici sisačkih osnovnih škola (od 1. do 8. razreda), pa tako i nekoliko učenika 2. b odjela sa svojim literarnim radovima. Među 10 najuspješnijih radova proglašene su (od strane Prosudbene komisije) haiku pjesmice učenika 2.b Marka Čorka i Roka Senčara, a među najbolja četiri literarna rada je Markov haiku pod naslovom Proljeće. Učenici su naglas pročitali svoje radove prisutnim posjetiteljima, a nagrađeni  su besplatnim jednogodišnjim članstvom u knjižnici i knjigom, te su njihovi radovi izloženi u prostoru knjižnice.

Velike čestitke malim haiku pjesnicima iz 2.b koji su bili među najmlađim sudionicima malog SPPIKAPP-a!

Pročitajte njihove radove (otvorite više):

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

  


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 29. 4. 2015. 19:08

Dan planeta Zemlje 2. i 3. razreda

2. i 3. razredi su obilježili 22. travnja Dan planeta Zemlje boravkom i igrama u prirodi na prostoru oko utvrde Stari grad. Lijep proljetni dan omogućio je šetnju od škole do utvrde pri čemu su učenici upućivani na odgovoran odnos prema očuvanju kvalitete okoliša, primjenu zdravih stilova života i potrebu zaštite zdravlja, te su uz povremeno zaustavljanje i komentiranje viđenog uočavali pozitivne i negativne primjere promjena u okolišu, utjecaja čovjeka na okoliš i vlastito zdravlje.

          


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 24. 4. 2015. 09:09

Znate li kako nastaje svjetlost?

16. travnja 2015. učenici 2.b posjetili su Dječji odjel NKČ Vlado Gotovac Sisak i poslušali predavanje o svjetlosti koje im je održala profesorica fizike iz Srednje škole Petrinja Nataša Kudlek Potkonjak. Saznali su da je svjetlost posvuda, da nam omogućava svakodnevne aktivnosti, zabavu, sigurnost, tehnološki napredak, nove alate za liječnike i kirurge…Otkrivali su različite uloge svjetla i primjenu u svakodnevnom životu.

Učenici su tijekom interaktivnog predavanja pokazali veliki interes za temu svjetlosti, ali i da puno toga znaju (a što su samoinicijativno pročitali ili vidjeli u dječjim znanstvenim emisijama).

Nakon predavanja je uslijedio kviz znanja i prilika da se provjeri stečeno znanje. Više o tome na https://hr-hr.facebook.com/nkc.vladogotovac.sisak/posts/961669010510135.

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

   


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 21. 4. 2015. 11:55

Fizika expres

Učenici 2.b i 3.a razreda su 14. travnja 2015. posjetili Dječju knjižnicu. Sudjelovali su u radionici tima Fizika expres s Prirodno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Gledali su razne pokuse koje su pokazivali studenti fizike i tako nakratko 'skočili u znanost'. Pokusi su bili s tekućim dušikom, zrakom, balonima, plinom i glazbom. Bilo je vrlo zanimljivo, poučno i vrijeme je brzo proteklo.

Robert i Borna iz 2.b

Više o tome možete pročitati na: https://www.facebook.com/nkc.vladogotovac.sisak/posts/961111977232505

  


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 17. 4. 2015. 14:35

Stjuardesa u 2. razredu

U srijedu 18. ožujka učenici 2.a i 2.b razreda ugostili su stjuardesu Pamelu Pavlicu na satu prirode i društva, pri ponavljanju sadržaja o putovanju zrakoplovom. 
Naša gošća nam je kroz kratku prezentaciju, vodeći nas zračnom lukom do zrakoplova,  dočarala polijetanje zrakoplova demonstrirajući svoje zadatke i zaduženja u zrakoplovu.
Također nam je ispričala neke anegdote sa svojih letova te upoznala sa osobljem zračne luke.
Zahvaljujemo joj se na strpljenju i odgovorima na brojna pitanja znatiželjnih učenika!

učiteljice Suzana i Sanja

 

 

 

 

 

 


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 29. 3. 2015. 17:57

Drugi razredi u ZKL-u

Obilježavajući Svjetski dan kazališta, učenici drugih razreda i područne škole posjetili su 24. ožujka 2015. godine Zagrebačko kazalište lutaka. Pogledali su lutkarsku predstavu Pismo iz Zelengrada - priču koja na lako prihvatljiv način ukazuje na problem zagađivanja okoliša i tako male gledatelje upućuje na odgovorno ponašanje prema okolišu. Nakon predstave učenici su u likovnoj radionici izrađivali lutke od papira.

Na veliku radost učenika, do Zagreba smo putovali vlakom pri čemu se većina učenika po prvi puta vozila ovim prometnim sredstvom. Lijep proljetni dan drugaši su iskoristili za šetnju Zrinjevcem, Trgom bana Jelačića i igrom u gradskom parku.

učiteljice Ivanka, Marijana, Suzana i Sanja

    


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 25. 3. 2015. 08:21

'Gosti' u 2.b

Briga za zdravlje, zdrava prehrana i zdrave životne navike su teme koje se promiču svake školske godine kroz programe svih nastavnih predmeta. Različitim aktivnostima učenici 2.b poticani su na prepoznavanje važnosti odgovornosti brige za vlastito zdravlje, zaštite zdravlja i primjene zdravih stilova života.

Brojna pitanja o zdravlju i pravilnoj prehrani učenici su postavljali razrednim 'gostima' – dr. Kolić Pinotić (Antonijinoj mami) i školskom kuharu Bojanu.

Hvala im na strpljenju i odgovorima na brojna dječja pitanja,
a školskom kuharu na ukusnim (i zdravim) muffinima!

Evo što u školskoj kuhinji vole jesti učenici 2.b:

za užinu: topli sendvič i čaj, griz s kakaom, burek sa sirom i jogurtom, knedle sa šljivama i čaj
- za ručak u produženom boravku: juha od povrća; mesna štruca, špinat i pire ili pečena piletina s mlincima; palačinke!

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 20. 3. 2015. 08:22

Mali prijatelji knjige iz 2.b čitaju predškolcima

U srijedu 28.1.2015. Mali prijatelji knjige posjetili su Dječji odjel knjižnice i družili se s malenim polaznicima Predškolske igraonice. Pročitali su im kratku priču Pjetlić Zlatni Krestić i čudotvorni mlinčić i poklonili likovne radove koji su ilustracija priče. U veselom razgovoru s 'malenima', učenici 2.b su ih potaknuli na prelistavanje slikovnice, prepoznavanje likova na ilustracijama i komentiranje događaja iz priče. Druženje je završeno u 'stilu predškolaca' – kroz zajedničku igru igračkama u igraonici. 

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

   


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 3. 2. 2015. 08:51

Obitelj u prošlosti

„Petak, dan za muzej!“ je potaknuo učenike 2.b na posjet i razgledavanje stalnog muzejskog postava. Uz pomoć zanimljivog i interaktivnog vođenja profesora Marijana Bogatića, učenici su upoznali život obitelji u prošlosti, kulturu stanovanja i prehrane, koje kućanske 'uređaje' su koristili, kako su obilježavali blagdane i ukrašavali svoj dom. Uz puno dječjih pitanja i komentara zaključili smo da su ljudi u prošlosti zdravije živjeli – jeli su svježu hranu, više se kretali i radili, a članovi obitelji su se više poštivali i cijenili ono što su imali.

Što je napisao Robert iz 2.b možete pročitati kad otvorite više.

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 30. 12. 2014. 21:11

2. b na badmintonu

Posljednji sat TZK u 1.polugodištu učenici 2.b su proveli s trenerom badmintona Romanom Antolićem iz Badminton kluba „Zvrk Sisak“ - učili su kako se pravilno drži reket i udara loptica, te su u paru igrali badminton preko postavljene mreže. Iako to sve izgleda prilično jednostavno, učenici su se uvjerili da nije baš tako lako pogoditi lopticu badmintona i prebaciti je igraču u suprotnom polju. Sat TZK je jako brzo prošao i učenici jedva čekaju nastavak u 2. polugodištu, ali i treninge badmintona koji se odvijaju u našoj školi.
Zainteresirani učenici mogu doći na trening 5. siječnja 2015. u 15,30 sati.

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

  


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 27. 12. 2014. 17:25

Priredba učenika nižih razreda

U četvrtak 18. prosinca 2014. godine je održana prosinačka priredba učenika nižih razreda i učenika iz PŠ u Tišini Kaptolskoj.

 

                             

                             


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 20. 12. 2014. 22:20

Održana vježba evakuacije

4. prosinca 2014. u školi je održana vježba evakuacije. U suradnji s Državnom upravom za zaštitu u spašavanje (DUZS) pokazano je što se događa u slučaju požara, kako djeluje vatrogasna služba, te kako se učenici trebaju ponašati pri vježbi evakuacije. Nakon vježbe je održano predavanje za učenike drugih razreda iz kojeg su saznali koje su opasnosti u domu i školi, koje su štetne posljedice požara, upućeni su na mjere opreza, kako pravilno poslati poruku o mjestu požara na univerzalni broj 112 ili 193 (vatrogasci), te kako se trebaju ponašati u slučaju oglašavanja uzbune u školi. Predavači su učenike uputili na smireno ponašanje u slučaju požara ili bilo kakve druge opasnosti u kojoj se mogu naći.

Učenici su s velikim zanimanjem pratili vježbu evakuacije u dvorišnom prostoru škole, a svidjela su im se vatrogasna vozila i njihova oprema, vatrogasni uređaji i zaštitna odijela vatrogasaca. Za uspomenu na ovo edukativno druženje, učenici su dobili enigmatsku slikovnicu koju je izdala DUZS RH sa ciljem edukacije djece u području zaštite i spašavanja.

Svaka pohvala za izvedenu vježbu i edukativno predavanje!

(I nadamo se da nam neće trebati sve ono što smo čuli i naučili...)

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

   


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 10. 12. 2014. 07:47

2. razredi na književnom susretu u Dječjem odjelu

28. 11. 2014. učenici drugih razreda družili su se s književnicom (i učiteljicom iz Novske) Jasnom Popović Poje i njezinom zbirkom igrokaza „Smjehokazi“. Glumački uvod u književni susret izveli su učenici OŠ Galdovo tako što su izveli nekoliko igrokaza uz pomoć štapnih lutki.

„Smjehokazi“  sadrže 140 igrokaza namijenjenih učenicima nižih razreda, za svakodnevno čitanje, igru i glumu. Čitatelje kroz knjigu vodi lik psića Igrana, a njegov izgled je osmislio mladi ilustrator (i učitelj u OŠ Galdovo) Bojan Iličić.

Književnica Jasna Popović Poje je svoje prve stihove napisala kao učenica trećeg razreda - na izletu, na salveti u restoranu i otada stalno nešto piše o djeci ili za djecu. Još uvijek čuva svoju 'pjesničku' bilježnicu iz djetinjstva punu stihova, te ju je pokazala prisutnim učenicima i uputila da što više čitaju i pišu. Književnom susretu je prisustvovala i Željka Horvat – Vukelja, književnica i urednica dječjih časopisa u kojima je Jasna Popović Poje tijekom 30 godina objavljivala svoje stihove.

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

  


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 2. 12. 2014. 07:56

Uoči Noći kazališta

   Učenici 2. b posjetili su 13. studenog 2014. Kazalište 21 i u 'kazališnoj stvarnosti' upoznali dijelove kazališta namijenjene izvođačima, glumcima. Kroz razgovor s osobljem kazališta, naučili su što su pozornica/scena i scenografija, gledalište, garderoba i kostimi, a posjetili su i prostorije u kojima se održavaju glumačke radionice i baletne probe. Učenici su sa zanimanjem šetali kazalištem, promatrali kako se priprema scenografija za večernju predstavu, upoznali glumce te vidjeli kako se pale reflektori i spušta zastor na sceni. Kazalište kao kulturna ustanova pretpostavlja kulturno ponašanje gledatelja, pa je gđa Jasminka Petek Krapljan upoznala male posjetitelje kako se treba ponašati u kazalištu – od ulaska na svoje mjesto u gledalištu do pljeska na kraju predstave kojim se zadovoljni gledatelj zahvaljuje glumcima na izvedbi. Učenicima se najviše svidjela scenografija te kostimi za baletnu predstavu „Orašar“, koje im je pokazao gdin Jasmin Novljaković.

Ovaj dio programa medijske kulture ostvaren je uoči Noći kazališta u kojem (sa svojim predstavama) sudjeluje i sisačko kazalište. Ako ste zainteresirani, sudjelujte u sutrašnjim kazališnim zbivanjima ulaz na sve predstave je besplatan.

Otvorite više i pročitajte program za NOĆ KAZALIŠTA, za subotu, 15. 11. 2014.

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

  


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 14. 11. 2014. 10:45

Dječji časopisi u školskoj knjižnici

Učenici 2.b posjetili su 7. studenog školsku knjižnicu kako bi što više naučili o dječjim časopisima – imenovali su ih i prelistali, prepoznali glavne dijelove (rubrike), saznali po čemu se razlikuju od dnevnog tiska i časopisa koji se kupuju na kiosku. Kroz prezentaciju i razgovor, knjižničarka Jasna ih je uputila na samostalno istraživanje i pronalaženje informacija u časopisima, prepoznavanje sadržaja koji su poučni i/ili zabavni i tako ih potaknula na čitanje dječjih časopisa. Učenici su znatiželjno prelistavali i čitali pojedine rubrike Prvog izbora, Mog planeta, Smiba i Radosti.

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

   


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 9. 11. 2014. 11:45

Sisak Smjehograd – književni susret s Ivom Dužić

    Obilježavajući Mjesec knjige, 3. i 5. studenog 2014. u školi je održan književni susret s Ivom Dužić za učenike 2., 3. i 4. razreda.  Mlada spisateljica i knjižničarka Dječjeg odjela Iva je učenicima predstavila svoju slikovnicu „Sisak Smjehograd“, nastalu u suradnji s akademskom slikaricom Kristinom Mareković. Slikovnica stihovima i maštovitim ilustracijama govori o gradu Sisku, njegovoj bogatoj prošlosti i sadašnjosti sa željom stvaranja bolje i veselije budućnosti. U interaktivnom književnom susretu, učenici su prepoznavali i komentirali sisačke znamenitosti, događaje i osobe, rješavali pitalice i postavljali pitanja spisateljici.
   Na kraju književnog susreta, gđa Dužić je školskoj knjižnici poklonila osam primjeraka svoje slikovnice tako da će je učenici imati prilike posuditi i samostalno pročitati.
    
I za kraj nekoliko stihova iz slikovnice:

  „Do ponovnog susreta
   uz srdačni ruke stisak
   pozdravlja te vedra lica
   tvoj Smjehograd Sisak.“

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 7. 11. 2014. 08:03

Mali prijatelji knjige na književnom susretu veselih boja

U Dječjem odjelu NKČ 28. listopada a2014. održan je književni susret s Ljiljanom Jelaska, spisateljicom zbirke pjesama „Vesele boje tvoje i moje“ te romana „Leti, leti“. Malim prijateljima knjige iz 2. b i 3. a pročitala je nekoliko svojih pjesama, a zatim je odgovarala na njihova brojna pitanja – o svom životu i književnom stvaranju, kada je započela pisati pjesme i priče, koja joj je najdraža slikovnica, je li teško napisati knjigu, je li sretnija dok piše knjigu ili kada je dovrši... S puno strpljenja i smijeha, Ljiljana Jelaska je odgovarala na dječja pitanja. Za uspomenu su joj učenici poklonili fotografiju na kojoj drže svoje likovne radove koji su nastali na satu likovne kulture inspirirani pjesmom „Vesele boje tvoje i moje“. Spisateljici se jako svidio njihov poklon i rekla je da će ga uramljenog držati na zidu svoje radne sobe!
Što je napisala učenica 2.b Karla Purgar nakon književnog susreta pročitajte pod više.

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

   


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 30. 10. 2014. 22:40

„Knjige i djeca se vole“ – osobito u 2.b!

   Učenici 2. b su, u sklopu izvannastavne aktivnosti „Mali prijatelji knjige“, posjetili Dječji odjel NKČ i uživali u performansu zatvaranja izložbe „Knjiga i djeca se vole“. Iznenađenje prisutnima su bili mali čitači u izlozima, među kojima smo prepoznali dvije učenice iz naše škole – Maju Sigur i Paulinu Novak. Performans je započeo ispred izloga knjižnice, a nastavljen je u knjižnici recitiranjem i čitanjem stihova.

Inače, izložba „Knjige i djeca se vole“ sadržavala je izjave sisačkih učenika o ljubavi i čitanju, pa otvorite više i pročitajte razmišljanja Malih prijatelja knjige iz 2.b koja su bila dio te izložbe.
                                                      mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica 
  


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 30. 10. 2014. 22:01

Jesenski plodovi u 2.b

Listopadske dane zahvalnosti za plodove zemlje učenici 2.b obilježili su proučavajući povrće koje u jesen dozrijeva u našem zavičaju.
Izložbeni povrtni stol sadržavao je 26 vrsta jesenskog povrća – upravo onoliko koliko je učenika u 2.b odjelu.
O povrću se razgovaralo, pisalo, crtalo, slikalo...
i na kraju odnijelo kući za pripremu jela.

                      mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

Otvorite i opširnije.

 

 

   

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 23. 10. 2014. 11:20

Obilježavanje Dječjeg tjedna u 2.b razredu

     U okviru Plana i programa Građanskog odgoja i obrazovanja 2.b razred obilježio je Dječji tjedan  na temu Dječja prava,slobode ,dužnosti i odgovornosti.Kroz cijeli tjedan učenici su proveli brojne aktivnosti u različitim nastavnim predmetima.

     Otvorite više i pogledajte što su na kojem nastavnom satu radili.

Đurđica Friš

 


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 23. 10. 2014. 10:56

Dani kruha u 2.b

 

Obilježavajući Svjetski dan hrane, učenici 2.b su čitali i pjevali pjesmicu o pekaru, opisivali kako se radi kruh i blagovali ukusna topla peciva i kolače vrijednih ruku mama, baka i ostalih članova 'razredne' obitelji.

 

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

 

 

   


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 23. 10. 2014. 10:00

Dani zahvalnosti za plodove zemlje

17.10.2014. naša škola predstavila se svojim izložbeno-prodajnim štandom na Gradskoj  tržnici Sisak povodom Dana zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici 1. razreda pravili su krušne mrvice, a učenici produženog boravka razna tijesta za juhu. Marljive i vrijedne ruke roditelja i baka upotpunili su naš izložbeni prostor raznim vrstama kruha, peciva, muffina i sl. Već tradicionalno dijelili smo čaj od lipe.

Učiteljice PB

 

   


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 19. 10. 2014. 08:13

Pripreme za Dane kruha

   U produženom boravku učenici su se okušali u pravljenju tijesta za juhu i tako spoznali svoj poduzetnički duh. Dok su učenici 1. razreda pravili „taranu“, ostali su se okušali u razvlačenju tijesta za rezance. Rezance i „taranu“ pakirali smo u vrećice koje ćemo izložiti i prodavati na tržnici 17.10.2014. povodom Dana zahvalnosti za plodove zemlje.

Učiteljice PB

 

    


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 17. 10. 2014. 06:59

2. razredi u Kazalištu 21 – Festival Prolog

Učenici drugih razreda posjetili su Kazalište 21 i pogledali kazališnu predstavu „Dječak koji je tražio zmaja“ u izvedbi Scene Gorica. Predstava govori o usamljenom dječaku Dominiku čiji su jedini prijatelji papirnati zmajevi koje mu izrađuje baka. Nakon što mu umre baka, a on izgubi posljednjeg zmaja, Dominik kreće u pustolovinu.

Predstava je dio Prologa – 7. Festivala regionalnih kazališta koji se održava u Sisku od 6. listopada do 11. studenog 2014. godine.

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

   


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 16. 10. 2014. 20:11

Mjesec knjige na satu Katoličkog vjeronauka

     U okviru Plana i programa Katoličkog vjeronauka za 2.razred, vjeroučiteljica Đurđica Friš već nekoliko godina obilježava Mjesec knjige.

U nastavnoj temi Biblija je najljepša knjiga, učenici s vjeroučiteljicom izrađuju biblijski bookmarker s likom Josipa Egipatskog. Biblijski lik Josipa Egipatskog oblačimo u tradicionalnu egipatsku odjeću iz doba faraona.

Kako se u nastavi katoličkog vjeronauka za 2. razred učenici poučavaju o važnim biblijskim događajima Starog zavjeta, tako će im bookmarker koristiti za obilježavanje tih važnih događaja u udžbeniku i Svetom pismu.

  Đurđica Friš

 


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Curić  datum: 5. 10. 2014. 10:53
» Arhiva naših vijesti    
 


EKOŠKOLA


e - DnevnikKalendar 2017./18.


klik na sliku


CARNet obavijesti

HITNO - Upozorenje - širenje "WannaCry" ransomwarea (13.5.'17.)

HITNO - Smjernice za zaštitu od "WanaCry" ransomwarea (15.5.'17.)

OBAVIJESTI od CARNet-a


SPOTOVI

Snješkići: Najljepše doba godine

Snješkići: Moja škola


Anketa
Treba li vratiti zaključivanje ocjena na polugodištu?

NAŠIH ČETRDESET I ...

NAŠA ŠKOLA MNOGO GODINA BROJI,
A NA OVOM MJESTU VIŠE OD 40 STOJI.


O školi i učenicima

  


MOJ GRAD SISAK


YouTube kanal OŠ 22.lipnja

   Novi kanal (2013./14.)

Uradci učenika (2012./13. god.)


SIMBOL GRADA


         Stari most


Sisak kakav želim

     


VREMENIK


PROMETNA UČILICA

SKOK U ZNANOST


TražilicaKalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Priznanje TZ grada Siska


DISLAJKAM MRŽNJU


EKOKODEKS


Oglasna ploča

PROMETNA UČILICA


PRIJAVE SEMINARA
Lista linkova je prazna

E-lektire (CARNet)


EU kutak


Korisni linkovi

OBZOR 2020.


BOŽIĆNI SAJMOVI

   

   2009. 2010. 2011. 2012.


KALENDAR 2016./17.

preskoči na navigaciju