preskoči na sadržaj

Osnovna škola 22.lipnja Sisak

 

Eko – materijal u službi likovne umjetnosti

Autor: Sabina Curić, 13. 4. 2014. 20:36

            Likovna skupina vrijedno je od početka školske godine sakupljala plastične čepove. Ovih dana od su nastale mobilne instalacije koje krase školski hol, a predstavljaju viziju kiše. Ovim likovnim izrazom Likovna skupina uključila se u promišljanje kako iskoristiti otpad u cilju smanjivanja njegove količine. Tako su ne samo 22. travnja već cijele školske godine mislili na našu planetu Zemlju.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

 


 

 [više]

Proljetna izložba

Autor: Sabina Curić, 7. 4. 2014. 22:31

Ugođaj proljeća u školi donijeli su članovi Likovne skupine. Naime, postavljena je izložba s motivima cvijeća u tehnici akvarela i tempere koju možete pogledati u prostorijama ispred učionica nižih odjela naše škole.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

 

 [više]

I u Državnom arhivu se uči

Autor: Sabina Curić, 7. 4. 2014. 22:15

   Učenici 3. B odjela posjetili su Državni arhiv u Sisku. Doznali su da Državni arhiv čuva vrijedne dokumente. Kako su neki od njih vrlo stari u arhivu je važno održavati uvijek istu temperaturu i vlažnost zraka. Svi dokumenti na raspolaganju su građanima za njihove privatne potrebe, ali i znanstvena istraživanja.

    Strpljiva voditeljica odgovarala je na brojna pitanja znatiželjnih učenika. Zanimljivo je bilo listati (pa makar i fotokopiju) najstarijih primjeraka školskih udžbenika.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

 

 [više]

3. razredi u obilasku kulturno-povijesnih spomenika grada

Autor: Sabina Curić, 7. 4. 2014. 21:56

            Po završetku dijela nastavnog sadržaja prirode i društva koji se odnosi na povijest našeg grada učenici trećih razreda uz stručno vodstvo muzejskog pedagoga Marijana Bogatića i svojih učitelja obišli su vrijedne kulturno-povijesne spomenike. Tu priliku iskoristili su i za prikupljanje podataka i fotografija koje će iskoristiti u ovogodišnjem školskom projektu „identitet“.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

 

 [više]

Maškare u gradu i mi u maškarama

Autor: Sabina Curić, 4. 3. 2014. 10:52

            Učenici 3. i 4. razreda naše škole sudjelovali su u veseloj povorci maškara koja se održala ove subote na ulicama grada Siska. Osviješteni ekolozi maskirani u kontejnere za sortiranje otpada željeli su Siščankama i Siščanima ukazati na važnost pravilne brige o otpadu.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

   

 

 [više]

Likovna skupina na izložbi Alema Biočića

Autor: Sabina Curić, 13. 2. 2014. 19:53

     Članovi Likovne  skupine posjetili su izložbu sisačkog  akademskog slikara Alema Biočića u prostorijama Galerije Striegl. Uz stručno vodstvo kustosice galerije, gospođe Alme Bauer, a inspirirani slikarskim djelom poslali su svoje ljubavne poruke u kombiniranoj tehnici olovke i flomastera. Nastale radove možete pogledati u prostorijama galerije povodom Valentinova.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

 

 [više]

3. b na prelu u Dragotincima

Autor: Sabina Curić, 13. 2. 2014. 19:38

   U srcu Banovine 13. veljače Udruga „Đeram“ iz Dragotinaca ugostila je učenike 3. b odjela. Članovi udruge organizirali su prelo u kojem su učenici imali priliku sudjelovati u običaju čijenja perja. Svojim malim ručicama, prema uputama domaćina uz pjesmu i slatke krafne, napunili su vanjkušicu, baš kao nekad naše bake. Cijeli događaj odvijao se u izbi stare korablje uz pucketanje tople peći. Lijepo vrijeme omogućilo je učenicima da u dvorištu seoskog domaćinstva nauče sačuvane od zaborava stare igre naših predaka. Krpenom loptom igrali su šudlanje, drvenom palicom svinkanje, a suhim grančicama paprati titranje. Još su zagrabili izvorske vode u đermu i vidjeli pojilo za stoku te čuli priču gdje su i kako žene Dragotinaca prale rublje.

   Divan doživljaj za pamćenje ispunjen ljudskom toplinom i ljepotom drevnog, drvenog doma i  narodnih običaja.

   Hvala DIC „Petrinjčica“ i profesoru Berislavu Ličini što nas je pozvao i omogućio nam sudjelovanje u projektu „Zemlja Voda Zrak“ u dijelu Zimska priča.

učenici 3. b i razrednica
mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

   

 [više]

3. razredi u posjeti Županiji

Autor: Sabina Curić, 12. 12. 2013. 08:43

            U utorak 20. prosinca, 2013. godine učenici 3. razreda naše škole posjetili su Sjedište Sisačko – moslavačke županije. U prostorijama županije dočekali su ih zamjenik županice gospodin Ivan Nekvapil i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Ivan Lovreković. Odgovore na sva pitanja koja su zanimala naše učenike dobili su od vrlo susretljivih domaćina.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

 

 [više]

Učenici 3.r. u Gradskoj vijećnici

Autor: Sabina Curić, 8. 12. 2013. 22:02

            Učenici trećih razreda posjetili su Gradsku vijećnicu i razgovarali s gradonačelnicom grada Siska gospođom Kristinom Ikić Baniček. Postavljajući pitanja gradonačelnici doznali su kako upravlja gradom, koliko joj se sviđa njezin posao, te ponešto o njezinim planovima za budućnost našeg grada.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

 [više]

Mirna na izložbi najboljih likovnih radova

Autor: Sabina Curić, 27. 11. 2013. 08:13

Pod motom Slika je kompozicija! Riječ je slika! Sudjelovali smo na natječaju i metodičko-tematskoj izložbi likovnih radova DIVERTIMENTO koja je bila popratni dio XX. HDF – a Zagreb.

U ponudi natječaja mogli smo istraživati pojmove apstrakcije, alegorije i vizualne poezije. Mi smo odabrali alegoriju u grčkom mitu o Ikaru i Dedalu, a za likovni problem – ritam i omjeri veličina u tehnici akvarela i tuša. Stručna komisija je između pristiglih radova odabrala rad naše Mirne Podrić, učenice 3. B odjela, članice likovne skupine u čijim aktivnostima je rad i nastao. Slika je izložena u prostorima Dvorane Lisinski, a od 26. listopada 2013. sve nagrađene slike biti će prenesene u Galeriju Klovićevi dvori te će tamo biti izložene kao dio izložbe „Alegorija i arkadija – antički motivi u umjetnosti hrvatske moderne“. Nagrađeni radovi našli su svoje mjesto i u Zborniku radova Hrvatskog dječjeg festivala.

Ponosni smo na uspjeh naše slikarice Mirne. Čestitamo joj i želimo još  puno izložbi.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

  

 [više]

Učenici nižih razreda paljenjem lampiona obilježili 18. studenog

Autor: Sabina Curić, 19. 11. 2013. 08:16


 

 [više]

Likovna skupina u Galeriji Striegl

Autor: Sabina Curić, 17. 11. 2013. 13:20

            Čuvaj svoju tajnu, naziv je izložbe fotografija autora Ivana Posavca koju su posjetili članovi likovne skupine naše škole u Gradskoj galeriji Striegl. Pod stručnim vodstvom kustosice Alme Bauer otkrili su kako sačuvati tajnu u fotografiji. Što skrivaju, a što otkrivaju fotografije koje su nastale netom nakon posjeta galeriji moći ćete uskoro otkriti na našoj izložbi u prostorijama škole.
        mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica 

 [više]

Književni susret sa Sanjom Pilić

Autor: Sabina Curić, 7. 11. 2013. 07:58

     4.11.2013. našu školu posjetila je poznata književnica Sanja Pilić. Priliku za druženje dobili su učenici 3. i 4. razreda, premda Sanja Pilić piše za sve dječje uzraste.
Na susretu je bilo vrlo veselo,no ništa to nije smetalo, pa je školski sat protekao brzo i zanimljivo.
Najprije se književnica predstavila sa nekoliko osnovnih podataka o sebi, a zatim je opširno govorila o svom radu. Naši dragi učenici su u čudu gledali hrpu knjiga, koju je iz svoje torbe, kao da je čarobna, vadila u nekoliko navrata, a sve ih je ona napisala.
     Onda su uslijedila pitanja...kada piše, koliko piše, koliko knjiga je napisala, najdraža knjiga, kada je prvi puta spoznala tugu, voli li pisati radosne knjige... i još štošta.

Na kraju su učenici koji su imali njezinu knjigu dobili posvetu i potpis književnice za sjećanje na književni susret.
                                                                                                                         J.Bošković, prof.
   
 [više]

Učenici 3. razreda u Meteorološkoj postaji

Autor: Sabina Curić, 30. 10. 2013. 09:21

            Učenici trećih razreda posjetili su Meteorološku postaju na Zelenom brijegu. Bila je to prilika da se upoznaju s poslovima meteorologa i vide instrumente pomoću kojih se prate i bilježe vremenska obilježja zavičaja o kojima su učili.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

 

 [više]

3. b u NKČ Vlado Gotovac

Autor: Sabina Curić, 18. 10. 2013. 18:40

            Dječji odjel NKČ Vlado Gotovac prigodnim programom obilježava 100 godina objavljivanja dječjeg romana Čudnovate zgode šegrta Hlapića. Učenici 3. B odjela posjetili su ih s ciljem poticaja učenika za čitanjem školskih lektirnih djela. Čitanje ulomaka ovog znamenitog djela Ivane Brlić Mažuranić, uživljavanje učenika u likove romana, i živa slikovnica motivirala je učenike da otkriju bogatstvo pisane riječi hrvatskog Andersena.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

 [više]

3. razredi u DIC-u

Autor: Sabina Curić, 5. 10. 2013. 15:28

Učenici trećih razreda proveli su izvanučioničku nastavu u Dječjem istraživačkom centru Petrinjčica“ u Prnjavoru Čuntićkom. Kao i generacije prije njih dočekao ih je neumorni profesor Berislav Ličina sa svojim pomoćnicima. 

Vođeni provjerenim metodama ponovili su i utvrdili nastavno gradivo orijentacije u prostoru, pronašli skriveno zmajevo blago i u slast pojeli objed koji su sami pripremili. U vremenu između natjecateljskih igara mogli su se odmarati u šatorima izviđačkog logora. Uz logorsku vatru, slatke pečene kestene i pratnju profesorove mandoline naučili su pjevati pjesmicu o poletarcu Miši.

Ocjena učenika: čista petica -  najbolji izlet do sad.

mr. Snježana Zuber, učiteljica savjetnica

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Anketa
Razvrstavate li sav otpad?
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Travanj 2014 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

DISLAJKAM MRŽNJU

YouTube kanal OŠ 22.lipnja

   Novi kanal (2013./14.)

Uradci učenika (2012./13. god.)

Sisak kakav želim

MOJ GRAD SISAK

SIMBOL GRADA

Priznanje TZ grada Siska

Kalendar rada za 2013./14.

 

             klikni na sliku

PROMETNA UČILICA

E-lektire (CARNet)

EU kutak

OBZOR 2020.

Oglasna ploča
PRIJAVE SEMINARA
Lista linkova je prazna
BOŽIĆNI SAJMOVI

   

   2009. 2010. 2011. 2012.

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola 22.lipnja Sisak / Franje Lovrića 27, HR-44103 Sisak / www.os-22lipnja-sk.skole.hr / ured@os-22lipnja-sk.skole.hr
preskoči na navigaciju