preskoči na sadržaj

Osnovna škola 22.lipnja Sisak

 

Sisačke vrane u Fašničkoj povorci

Autor: Sabina Curić, 8. 2. 2015. 18:23

Naša škola već tradicionalno sudjeluje u Fašničkoj povorci ulicama grada Siska. Ove godine maskirali smo se u Sisačke vrane i osvojili 3.nagradu- 30 godišnjih članarina u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac.
Zahvaljujemo svima koji su doprinijeli da naša djeca osvoje ovu vrijenu nagradu! 

Učiteljice Adrijana Imprić, Jadranka Orešković,
Snježana Zuber i učitelj Josip Andučuć

  


 

 [više]

OTVORENJE SOCIJALNE TRGOVINE GDCK SISAK

Autor: Sabina Curić, 3. 2. 2015. 22:32

Provedena je humanitarna akcija sakupljanja namirnica u našoj školi. Sakupljao se šećer, brašno, tijesto i riža. Podmladak CK trećeg razreda namirnice je razvrstao, te uz pomoć GDCK Sisak odvezao u Socijalnu samoposlugu. Učenici Podmlatka CK su sudjelovali na otvorenju Socijalne trgovine na tržnici Sisak Caprag.

Učiteljica Andrijana Imprić

    


 

 [više]

Priredba učenika nižih razreda

Autor: Sabina Curić, 20. 12. 2014. 22:20

U četvrtak 18. prosinca 2014. godine je održana prosinačka priredba učenika nižih razreda i učenika iz PŠ u Tišini Kaptolskoj.

 

                             

                             


 

 [više]

Podmladak CK 3.-ih r. u posjetu pedijatriji opće bolnice Ivo Pedišić, Sisak

Autor: Sabina Curić, 11. 12. 2014. 10:54

Povodom Međunarodnog dana volontera, učenici 3.a posjetili su Opću bolnicu Sisak, odjel pedijatrije. Povod je bio akcija koju su učenici proveli u našoj školi- sakupljali su plišance za male bolesnike na odjelu. Svi učenici nižih razreda su se odazvali i donosili plišance. Na odjelu su se učenici družili i nakon kratkog obilaska  predali poklon liječnici Tajani Kožić Andres. Bila je ovo prva samostalna humanitarna akcija Podmladka CK trećih razreda.
(Otvorite više i pogledajte ostale fotografije.)

Učiteljica Andrijana Imprić

  


 

 [više]

VODA JE ŽIVOT

Autor: Sabina Curić, 16. 11. 2014. 16:20

Učenici 3.a i 3.b odjela u Daskalištu su gledali interaktivnu predstavu Voda je život.

 Na zabavan i popularan način osvješćuje se odnos djece prema vodi. Profesor Oskar Znanjić vodi učenike kroz predstavu, upoznaje ih s vodom koju ne poznaju i otkriva im tajnu vode. Govori im o brizi o pitkoj vodi za sebe i sljedeće generacije, borbi protiv onečišćenja vode, smanjenja potrošnje pitke vode. Upoznali su i Hrvoja- riječnu kornjaču iz doline Neretve kojih danas ima samo nekoliko primjeraka. Djeca su uspjela pomoći profesoru Oskaru svojim točnim odgovorima povratak u budućnost i spas čovječanstva od zločestog OTTA koji želi uništiti malo pitke vode koje ima u godini 2014. u kojoj žive likovi iz predstave.

Predstava završava jednim pitanjem upućenim učenicima: Razmislite TKO je pomogao da Hrvojeva obitelj i svojta preživi i da ih, od samo nekoliko u godini 2013., do godine 2114. Bude nekoliko tisuća?

Učiteljice Jadranka Orešković i Andrijana Imprić

    


 

 [više]

Udruga PATRONUS

Autor: Sabina Curić, 16. 11. 2014. 15:51

Učenici Crvenog križa trećeg razreda družili su se sa članicom Udruge za zaštitu životinja PATRONUS Sisak, gospođom Melitom. Ona ih je upoznala sa osnovnim aktivnostima i projektima udruge uz gledanje filma. Saznali su kako zaštititi životinje, zastupanje njihovih prava, razvijanju svijesti o odgovornosti prema životinjama, brizi za napuštene životinje i njihovo zbrinjavanje, te sprečavanje zlostavljanja, mučenja i nehumanog postupanja prema životinjama.

Učiteljice Đurđica Friš i Andrijana Imprić

  


 

 [više]

ŠEGRT HLAPIĆ KAKO BI GA IGRALA KAZALIŠNA DRUŽINA PINKLEC

Autor: Sabina Curić, 16. 11. 2014. 15:05

U Kristalnoj kocki vedrine učenici 3.a i 3.b odjela gledali su kazališnu predstavu Šegrt Hlapić kako bi ga igrala Kazališna družina Pinklec.

Glumci Kazališne družine Pinklec izveli su slojevitu lutkarsko-scensku predstavu kojoj je u zadataku neprestano ispadanje iz kazališne igre, kako bi izazvali djecu da propitkuju činjenicu kazališne realnosti. Izvođači nisu samo likovi koje tumače (Hlapić, Gita, Majstor Mrkonja,..) već i glumci koji imaju pravo na gablec, koji improviziraju-
                                    preglumljavaju te cijelu predstavu donose u maniri
                                    putujuće (cirkuske) kazališne družine.

Učiteljice Jadranka Orešković i Andrijana Imprić

       


 

 [više]

POSJET ČLANOVA UDRUGE SLIJEPIH SISAK

Autor: Sabina Curić, 16. 11. 2014. 14:25

Podmladak Crvenog križa trećih razreda ugostio je članove Udruge slijepih Sisak. Gospodin Danko Tomanić upoznao ih je sa projektima i programima koji su po svom sadržaju namijenjeni djeci, mladeži, osobama treće životne dobi, kasnije oslijepjelim osobama, zapošljavanju slijepih. Saznali su da je najznačajniji program Dnevni centar slijepih, koji je prvi takve vrste u RH. Misijaa Udruge slijepih je poticati, motivirati i ohrabriti slijepe osobe u aktivnom oblikovanju vlastitog društva. Članovi Udruge imaju viziju izgraditi društvo u kojem slijep znači „različit“, a ne manje vrijedan. Pokazao im je i kako slijepa osoba piše- napisao im je neke riječi u svojoj bilježnici sa svojom posebnom olovkom. Vidjeli su mobitel kojom se služi slijepa osoba. Čak su tri učenika  sa povezom na očima osjetili kako je to na kratko biti slijep. Na kraju druženja upoznali smo labradoricu Misty koja je pas vodič slijepe osobe. Misty je bila na poslu, a kada je pas vodič radi, onda sluša slijepu osobu, u ovom slučaju gospođu Cvijetu. Gospodin Danko pozvao je učenike da posjete Dnevni centar slijepih osoba i sudjeluju na njihovim radionicama.

Učiteljice Đurđica Friš i Andrijana Imprić

   


 

 [više]

Sisak Smjehograd – književni susret s Ivom Dužić

Autor: Sabina Curić, 7. 11. 2014. 08:03

    Obilježavajući Mjesec knjige, 3. i 5. studenog 2014. u školi je održan književni susret s Ivom Dužić za učenike 2., 3. i 4. razreda.  Mlada spisateljica i knjižničarka Dječjeg odjela Iva je učenicima predstavila svoju slikovnicu „Sisak Smjehograd“, nastalu u suradnji s akademskom slikaricom Kristinom Mareković. Slikovnica stihovima i maštovitim ilustracijama govori o gradu Sisku, njegovoj bogatoj prošlosti i sadašnjosti sa željom stvaranja bolje i veselije budućnosti. U interaktivnom književnom susretu, učenici su prepoznavali i komentirali sisačke znamenitosti, događaje i osobe, rješavali pitalice i postavljali pitanja spisateljici.
   Na kraju književnog susreta, gđa Dužić je školskoj knjižnici poklonila osam primjeraka svoje slikovnice tako da će je učenici imati prilike posuditi i samostalno pročitati.
    
I za kraj nekoliko stihova iz slikovnice:

  „Do ponovnog susreta
   uz srdačni ruke stisak
   pozdravlja te vedra lica
   tvoj Smjehograd Sisak.“

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica


 

 [više]

JUDY JOLLY u 3. a

Autor: Sabina Curić, 4. 11. 2014. 07:59

     U posjetu učenicima 3.a bio je neobičan gost. Upoznali su JUDY JOLLY- labrador retriver sa vlasnikom Spomenkom Lončarićem.
     Judy Jolly je labrador retriver,pas koji je po svim kvalitetama kao štene određena za socijalizaciju u volontersku obitelj. Glavni socijalizator Judy  je Spomenko Lončarić, suprug vjeroučiteljice Đurđice Friš. 
     Nakon godinu dana osnovne obuke Spomenko ju je vodio u Zagreb-Importane center i Gradsko poglavarstvo na polaganje ispita. Ona je položila s odličnim sve zadane zadatke-snalaženje u prostoru, dizalo, sve vrste stepenica...  Vlasnik  Judy je Centar za rehabilitaciju pasa i obuku pasa vodiča Silver. Đurđica i Spomenko kao volonterska obitelj, koja ima iskustva s radom s psima, željeli su pomoći osobama s teškoćama u razvoju socijalizirajući psa. Spomenko i Đurđica su volonteri Gradskog društva Crvenog križa Sisak. Već nekoliko godina, Spomenko volontira 9 sati dnevno svaki dan u Domu za starije i nemoćne Sisak.Tamo ponekad dovodi Judy u terapijske svrhe. Bio je volonter godine 2013.

Učenici su proveli ugodno vrijeme sa JUDY koja je  pokazala koliko je uspjela socijalizacija jer je boravila na satu hrvatskog jezika i vjeronauka, strpljivo i tiho čekajući kraj nastave.

Učiteljica Andrijana Imprić

   


 

 [više]

Mali prijatelji knjige na književnom susretu veselih boja

Autor: Sabina Curić, 30. 10. 2014. 22:40

U Dječjem odjelu NKČ 28. listopada a2014. održan je književni susret s Ljiljanom Jelaska, spisateljicom zbirke pjesama „Vesele boje tvoje i moje“ te romana „Leti, leti“. Malim prijateljima knjige iz 2. b i 3. a pročitala je nekoliko svojih pjesama, a zatim je odgovarala na njihova brojna pitanja – o svom životu i književnom stvaranju, kada je započela pisati pjesme i priče, koja joj je najdraža slikovnica, je li teško napisati knjigu, je li sretnija dok piše knjigu ili kada je dovrši... S puno strpljenja i smijeha, Ljiljana Jelaska je odgovarala na dječja pitanja. Za uspomenu su joj učenici poklonili fotografiju na kojoj drže svoje likovne radove koji su nastali na satu likovne kulture inspirirani pjesmom „Vesele boje tvoje i moje“. Spisateljici se jako svidio njihov poklon i rekla je da će ga uramljenog držati na zidu svoje radne sobe!
Što je napisala učenica 2.b Karla Purgar nakon književnog susreta pročitajte pod više.

mr. Sanja Basta, učiteljica savjetnica

   


 

 [više]

Neka odrastanje bude dječja igra

Autor: Sabina Curić, 16. 10. 2014. 21:34

     Učenici  3.a i b razreda pod nastavom katoličkog vjeronauka s vjeroučiteljicom Đurđicom Friš i učiteljicama Andrijanom Imprić i Jadrankom Orešković, obilježili su Dječji tjedan.

Učenici su pisali Poruke odraslima na temu Da imam čarobni štapić, Igra je, Djetinjstvo je, Čemu služe roditelji, Moja prava su itd. Poruke su prikupljene i poslane na Nivein natječaj Neka odrastanje bude dječja igra. Učenici su svoje poruke prepisali na veliko platno koje stoji u holu naše škole kako bi ih svi mogli pročitati.

Đurđica Friš

 


 

 [više]

Dječji tjedan i prava djece

Autor: Sabina Curić, 16. 10. 2014. 21:06

 

     U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna
učenici
3. a i 3. b  proučavali su prava djeteta
uz čitanje slikovnice Najljepše je biti dijete i
izradu slikovnice o pravima djeteta.

     Uz prava djeteta ponovili su i svoje obveze.

 


 

 [više]

TREĆI RAZREDI U KRAŠOGRADU

Autor: Sabina Curić, 1. 10. 2014. 07:47

Učenici trećih razreda bili su na izletu u EKO PARKU KRAŠOGRAD. Poslije ukusnog doručka (krašexpres i keksići) krenuli su u avanturu.Krenuli su na vožnja vlakom po imanju  tijekom koje su se upoznali  s ekološkim načinom uzgoja poljoprivrednih kultura na imanju. Vlak  se zaustavio kod zoološkog vrta,  te su  upoznali  životinje koje obitavaju na imanju. Učenici su se družili  s njima, hranili ih, fotografirali se. Nakon vožnje do  paviljona učenici su vidjeli  slijed „od polja do stola“, odnosno put nastajanja proizvoda od biljke koje su vidjeli na polju tijekom vožnje vlakom, zatim njenog ploda (zrno kukuruza ili pšenice), preko brašna, pa sve do kruha u čijoj su pripremi i izradi sudjelovali.  Nakon ručka slijedile su sportske aktivnosti: potezanje konopa, mužnja mehaničke kravice, trčanje kraševe alke. Najuspješniji su dobili diplome, a svi su nagrađeni slatkim Kraševim proizvodima- čokolade i bomboni. Družili su se sa lavićem- maskotom  Životinjskog carstva, vozili se brodićem po jezeru, vozili su mehaničke konjiće.  Izlet je završio potragom za blagom, a Izidor koji je pronašao škrinjicu, svoje blago- Čokse podijelio je sa svima. 

Učiteljice Jadranka Orešković i Andrijana Imprić

  


 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
SPOTOVI

Snješkići: Najljepše doba godine

Snješkići: Moja škola

YouTube kanal OŠ 22.lipnja

   Novi kanal (2013./14.)

Uradci učenika (2012./13. god.)

MOJ GRAD SISAK

SIMBOL GRADA

Kalendar rada za 2014./15.

 

             klikni na sliku

VREMENIK

Kalendar
« Ožujak 2015 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
23 24 25 26 27 28 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Sisak kakav želim

DISLAJKAM MRŽNJU

Priznanje TZ grada Siska

EKOKODEKS

Anketa
Razvrstavate li sav otpad?
PROMETNA UČILICA

E-lektire (CARNet)

EU kutak

OBZOR 2020.

Oglasna ploča
PRIJAVE SEMINARA
Lista linkova je prazna
BOŽIĆNI SAJMOVI

   

   2009. 2010. 2011. 2012.

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola 22.lipnja Sisak / Franje Lovrića 27, HR-44103 Sisak / www.os-22lipnja-sk.skole.hr / ured@os-22lipnja-sk.skole.hr
preskoči na navigaciju